Γεωμηχανική> Κατασκευάζοντας αποπνικτικές συνθήκες για τους ανθρώπους ή μέρες χωρίς βροχή για τον γάμο σας
[Ρεπορτάζ του Guardian]
To σύστημα High-frequency Active Auroral Research Program, ή HAARP και η χρήση του
To σύστημα High-frequency Active Auroral Research Program, ή HAARP και η χρήση του
20 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023
Καθώς η ζέστη εκεί έξω είναι αποπνικτική με την σχετική τρομοπροπαγάνδα των θαλασσοδανεισμένων εγχώριων εκδοτών οι οποίοι υπηρετούν το σχετικό αφήγημα με την ίδια βουλιμία που υπηρέτησαν το αφήγημα της κατασκευσμένης εργαστηριακής planδημίας και των “ασφαλών και αποτελεσματικών” εμβολίων COVID-19 ξεκινάμε το ταξίδι μας στη Γεωμηχανική με ένα άρθρο του Guardian που φέρει την υπογραφή του Peter Moore, δημοσιεύθηκε τον Μάρτιο του 2015 και επικαιροποιήθηκε τον Αύγουστο του 2021.
Το άρθρο έχει τίτλο> Company offers rain-free wedding days for £100,000. A luxury holiday company is offering to use geo-engineering to guarantee ‘fair weather and clear skies’ – for a starting price tag of £100,000
Θα πληρώνατε 100.000 £ για να κρατήσετε μακριά τη βροχή την ημέρα του γάμου σας; Η εταιρεία πολυτελών διακοπών Oliver’s Travels ελπίζει ότι κάποια ζευγάρια θα το κάνουν. Από τον Ιανουάριο, έχει προσφέρει μια εντυπωσιακή νέα υπηρεσία. Για 100.000 £ – ή περισσότερο – προσφέρεται να εκμεταλλευτεί τις δυνάμεις της επιστήμης που εκπέμπουν σύννεφα για να εγγυηθεί «καλό καιρό και καθαρό ουρανό για την ημέρα του γάμου σας».
«Είναι μια ιδέα που προέρχεται από τα σχόλια των πελατών», λέει η Natasja Rasmussen, επικεφαλής εμπειρίας πελατών στο Oliver’s Travel. «Συνεργαζόμαστε με έναν σύμβουλο γάμου τα τελευταία 10 χρόνια, στέλνοντας ζευγάρια σε πολυτελείς βίλες και πύργους στη Γαλλία και την Καραϊβική. Είχαμε πολλά σχόλια και ένα από τα αρνητικά ήταν η κακοκαιρία. Αποφασίσαμε λοιπόν να κάνουμε κάτι γι’ αυτό».
Για να εκπληρώσει την «εγγυημένη» δέσμευσή τους για καλό καιρό, η οποία ακυρώνεται μόνο σε περίπτωση φυσικής καταστροφής όπως ο τυφώνας, το Oliver’s Travel συνεργάστηκε με τους Τεξανούς μετεωρολογικούς εργολάβους Just Clouds που ειδικεύονται στην αβέβαιη τέχνη της σποράς νεφών. Αυτό περιλαμβάνει το πέταγμα μέσα από σύννεφα σε ένα αεροπλάνο και το δέσιμο τους με μια ένωση που ονομάζεται ιωδιούχο άργυρο. Το ιωδιούχο άργυρο δρα ως πυρήνες κατάψυξης, βασικό συστατικό στο σχηματισμό της καθίζησης. Τα μόρια υδρατμών συγκρούονται μαζί του και μετατρέπονται σε κρυστάλλους πάγου που πέφτουν στη γη ως βροχή. Η θεωρία είναι ότι με τη διαχείριση των συγκεντρώσεων των πυρήνων κατάψυξης σε ένα τμήμα της ατμόσφαιρας, οι μετεωρολόγοι μπορούν να ελέγξουν τα επίπεδα βροχοπτώσεων στο παρακάτω τοπίο. H συγκεκριμένη επιστήμη-τεχνολογία ονομάζεται Γεωμηχανική.
Η προσαρμογή της ατμόσφαιρας για να φέρει σε τάξη τη βροχή μπορεί να φαίνεται τόσο περίεργο που ανήκει σε κάποιο δυστοπικό μέλλον, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι κάτι καινούργιο. Η επιστήμη της σποράς σύννεφων χρονολογείται από τη δεκαετία του σαράντα και το έργο του Αμερικανού χημικού Vincent Schaefer. Στα μεταπολεμικά χρόνια, τα πειράματα για τη δημιουργία βροχής ήταν γεμάτα και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Έφτασαν στο ζενίθ κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ, όταν η κυβέρνηση των ΗΠΑ φέρεται να διεξήγαγε την εξαιρετικά διαβαθμισμένη επιχείρηση Popeye, μια προσπάθεια να παρατείνει την εποχή των μουσώνων με τη σπορά των νεφών με την ελπίδα να εξοντωθούν οι Viet Cong.
Ο John Thornes, ομότιμος καθηγητής εφαρμοσμένης μετεωρολογίας στο Πανεπιστήμιο του Birmingham, θυμάται αυτά τα πειράματα βροχής της δεκαετίας του 1960. «Υπήρχαν πολλές εταιρείες στη Βόρεια Αμερική», λέει, «και πρόθεσή τους ήταν να κάνουν βροχή. Συχνά κατέληγε με τους αγρότες να μηνύουν εταιρείες – τους είχαν υποσχεθεί βροχή και δεν ήρθε ποτέ. Τελικά η κυβέρνηση των ΗΠΑ αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει τις κατάλληλες δοκιμές. Διαπίστωσαν ότι στην πραγματικότητα υπήρχε μεγαλύτερη πιθανότητα να μειωθούν οι βροχοπτώσεις παρά να τις αυξήσουν».
Αποδείχθηκε ότι οι επιστήμονες είχαν παρεξηγήσει την επίδραση του ιωδιούχου αργύρου. Ενώ όντως προκάλεσε τους κρυστάλλους πάγου, οι σταγόνες νερού που έπεφταν από τα σπαρμένα σύννεφα ήταν συχνά τόσο μικρές που εξατμίζονταν πριν φτάσουν στη γη. Αντί για τον αναμενόμενο κατακλυσμό, το ιωδιούχο άργυρο διασκόρπισε τις σταγόνες της βροχής ή, με την ορολογία που χρησιμοποιείται τώρα από το Oliver’s Travel, το «έσκαζε».
Αν και δεν ήταν αυτό που προοριζόταν αρχικά στη δεκαετία του 1940, οι επιστήμονες συνειδητοποίησαν ότι αυτή η διαδικασία –η ικανότητα αποτροπής της βροχής– ήταν εξίσου χρήσιμη. Για χρόνια η ρωσική κυβέρνηση έχει κάνει χρήση αυτής της επιστήμης ως μέρος του γνωστού προγράμματος ελέγχου του καιρού. Οι Ρώσοι σπέρνουν σύννεφα για να εξασφαλίσουν φωτεινούς ουρανούς για τις τρεις μεγάλες γιορτές του έτους: Ημέρα της Νίκης, Ημέρα της Πόλης και Ημέρα της Ρωσίας. Το κάνουν και οι Κινέζοι. Εκτόξευσαν 21 ρουκέτες ιωδιούχου αργύρου στον ουρανό του Πεκίνου στις 8 Αυγούστου 2008, τέσσερις ώρες πριν από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων. Η βροχή έμεινε μακριά.
Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, Τρίτη 18 Ιουλίου 2023. (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)
Αυτά τα προηγούμενα είναι που δίνουν στη Natasja Rasmussen στο Oliver’s Travel ελπίδα για τη νέα υπηρεσία της εταιρείας, η οποία για λογιστικούς λόγους περιορίζεται σε ζευγάρια που προγραμματίζουν γάμους στη Γαλλία. «Όταν είχαμε για πρώτη φορά την ιδέα, κάναμε έρευνα», λέει, «και δεν είδαμε κανένα αρνητικό αντίκτυπο. Μερικοί άνθρωποι μας κατηγόρησαν ότι προσπαθούμε να παίξουμε θεό, αλλά από τη δική μας οπτική γωνία είναι μια δοκιμασμένη τεχνολογία. Χρησιμοποιήθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, ο Paul McCartney το είχε σε μια συναυλία στη Ρωσία και ακούσαμε μια φήμη ότι χρησιμοποιήθηκε και για τον γάμο του William και της Kate. Είχαμε μερικές ερωτήσεις από ανθρώπους που ζητούσαν περισσότερες πληροφορίες, αλλά συνειδητοποιούμε ότι είναι πολλά χρήματα».
Για τη Sarah Haywood, μια διοργανώτρια γάμων πολυτελείας, η τιμή των 100.000 λιρών είναι υπερβολική. «Ο αριθμός των ανθρώπων που θα είχαν αυτό το ποσό μετρητών είναι ελάχιστοι», λέει. «Θα χρειαστεί να έχετε έναν προϋπολογισμό £1 εκατομμυρίου ή παραπάνω και μπορώ να σκεφτώ πολλές άλλες ιδέες για να ξοδέψω τέτοιου είδους χρήματα».
Για την Haywood, το απρόβλεπτο του καιρού είναι μέρος του DNA μιας ημέρας γάμου, ειδικά για τα ζευγάρια που παντρεύονται στη Βρετανία. «Αν επιλέξετε το Ηνωμένο Βασίλειο», λέει, «δεν το κάνετε με την ελπίδα μιας ένδοξης μπλε ημέρας. Οι άνθρωποι αναζητούν κομψές, όμορφες, ουσιαστικές γιορτές. Δεν ανησυχούν για ένα κόλπο. Υπάρχουν και ανησυχίες για την ασφάλεια. Ποιοι είναι οι κίνδυνοι για εσάς και τους καλεσμένους σας από αυτές τις χημικές ουσίες; Τι γίνεται με τη διακόσμηση; Θα χαλάσουν τα λουλούδια;»
Οι ανησυχίες της Haywood δεν είναι εντελώς αβάσιμες. Στη Βρετανία η σπορά σύννεφων είναι μια βιομηχανία που δεν υπόκειται σε ρύθμιση. Ένα αίτημα για ελευθερία πληροφόρησης το 2013 έδειξε ότι η κυβέρνηση είχε ελάχιστη γνώση της φύσης, της έκτασης ή της ιστορικής εφαρμογής της πρακτικής. Και όπως συμβαίνει με την τρέχουσα συζήτηση για την τεχνολογία των drone, η σπορά του cloud υπάρχει σε ένα διφορούμενο νομικό πλαίσιο. Σε ποιον ανήκει ο ουρανός; Σε ποιον ανήκουν τα σύννεφα; Ποιες χημικές ουσίες μπορούν να εγχυθούν με ασφάλεια σε αυτά και ποιες όχι; Προς το παρόν, αυτά τα ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα και εταιρείες όπως η Just Clouds μπορούν να λειτουργήσουν με ελάχιστο έλεγχο.
Ο Thornes είναι χαλαρός σχετικά με τη χρήση του ιωδιούχου αργύρου, που είναι μια καλοήθης ουσία, αλλά παραμένει δύσπιστος για την επιστήμη. «Επιμελήθηκα ένα μετεωρολογικό περιοδικό για 10 χρόνια και ποτέ δεν δεχθήκαμε μια εργασία που να αποδεικνύει ότι υπήρχε μείωση των βροχοπτώσεων λόγω της σποράς των νεφών», λέει. «Είναι σχεδόν αδύνατο να αποδειχθεί στατιστικά και παραμένει πολύ αμφιλεγόμενο».
Ωστόσο, η Rasmussen υποστηρίζει ότι η υπηρεσία 100.000 λιρών του Oliver’s Travel είναι «μια απόλυτη γνήσια προσφορά». «Ελπίζουμε ότι θα απογειωθεί και θα θέλαμε πολύ να το προσφέρουμε στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ιρλανδία καθώς και στη Γαλλία. Απλώς περιμένουμε την πρώτη μας πώληση», λέει.
Εάν η αισιοδοξία της Rasmussen είναι σωστή, θα μπορούσαμε να είμαστε στα πρόθυρα μιας νέας εποχής ατμοσφαιρικής γεωμηχανικής; Ένα φωτεινό Glastonbury; Ένα Wimbledon στεγνό; Σειρά Ashes χωρίς βροχή; Όμως, όπως συμβαίνει με άλλες ανθρώπινες παρεμβάσεις στη φύση, μπορεί να υπάρξουν ανεπιθύμητες συνέπειες; Μπορεί οι δραστηριότητες σποράς σύννεφων ενός γάμου να καταστρέψουν τα σχέδια ενός άλλου;
Ενώ ο Thornes είναι δύσπιστος ότι αυτό θα συμβεί ποτέ – «η ατμόσφαιρα είναι πολύ χαοτική για να το διαχειριστούμε» – προς το παρόν ο μη ρυθμισμένος χώρος cloud παραμένει ανοιχτός στις δυνάμεις της αγοράς, κάτι που το Oliver’s Travel θέλει να εκμεταλλευτεί.
Σύμφωνα με τον ιστότοπο του University of Alaska το High-frequency Active Auroral Research Program, ή HAARP, είναι μια επιστημονική προσπάθεια που στοχεύει στη μελέτη των ιδιοτήτων και της συμπεριφοράς της ιονόσφαιρας. “Η ιονόσφαιρα εκτείνεται περίπου 50 έως 400 μίλια πάνω από την επιφάνεια της Γης, ακριβώς στην άκρη του διαστήματος. Μαζί με την ουδέτερη ανώτερη ατμόσφαιρα, η ιονόσφαιρα αποτελεί το όριο μεταξύ της κατώτερης ατμόσφαιρας της Γης – όπου ζούμε και αναπνέουμε – και του κενού του διαστήματος.” (NASA)
Η λειτουργία της ερευνητικής εγκατάστασης μεταφέρθηκε από την Πολεμική Αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών στο Πανεπιστήμιο της Αλάσκας Fairbanks στις 11 Αυγούστου 2015, επιτρέποντας στο HAARP να συνεχίσει την εξερεύνηση της φαινομενολογίας της ιονόσφαιρας μέσω μιας συμφωνίας συνεργασίας έρευνας και ανάπτυξης χρήσης γης.
Το HAARP είναι ο πιο ικανός πομπός υψηλής ισχύος και υψηλής συχνότητας στον κόσμο για μελέτη της ιονόσφαιρας. Το πρόγραμμα HAARP έχει δεσμευτεί να αναπτύξει μια παγκόσμιας κλάσης ερευνητική εγκατάσταση ιονόσφαιρας που αποτελείται από:
Το Ionospheric Research Instrument, μια εγκατάσταση πομπού υψηλής ισχύος που λειτουργεί στην περιοχή υψηλών συχνοτήτων. Το IRI μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να διεγείρει προσωρινά μια περιορισμένη περιοχή της ιονόσφαιρας για επιστημονική μελέτη.
Μια εξελιγμένη σουίτα επιστημονικών ή διαγνωστικών οργάνων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παρατήρηση των φυσικών διεργασιών που συμβαίνουν στη διεγερμένη περιοχή.
Η παρατήρηση των διαδικασιών που προκύπτουν από τη χρήση του IRI με ελεγχόμενο τρόπο θα επιτρέψει στους επιστήμονες να κατανοήσουν καλύτερα τις διαδικασίες που συμβαίνουν συνεχώς υπό τη φυσική διέγερση του ήλιου.
Τα επιστημονικά όργανα που είναι εγκατεστημένα στο Παρατηρητήριο HAARP μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για μια ποικιλία συνεχών ερευνητικών προσπαθειών που δεν περιλαμβάνουν τη χρήση του IRI αλλά είναι αυστηρά παθητικές. Αυτά περιλαμβάνουν χαρακτηρισμό ιονόσφαιρας με χρήση δορυφορικών φάρων, τηλεσκοπική παρατήρηση της λεπτής δομής στο σέλας και τεκμηρίωση μακροπρόθεσμων διακυμάνσεων στο στρώμα του όζοντος.
Ευκαιρίες συνεργασίας
H.A.A.R.P
I asked the Japanese finance minister, Heizo Takenaka: “why did you give up control of Japan’s financial system to a group of American and European OLIGARCHS?” “Becuase they threatened Japan with an EARTHQUAKE” There is an international group that’s… pic.twitter.com/XU7msE8UyM
— Kevin – WE THE PEOPLE – DAD – (@bambkb) July 18, 2023
Δεν συμφωνούν όμως όλοι για τις καλές προθέσεις του Haarp. Αντίθετα η διαδεδομένη εντύπωση είναι ότι το σύστημα μπορεί να προκαλέσει αλλαγές του καιρού, ακόμη και σεισμούς και πολλά ακόμη στη κατεύθυνση μείωσης και ελέγχου του οξυδερκούς πληθυσμού-διά μέσω του ελέγχου του καιρού.
Τελικά οι Haarpistas έχουν βάλει σαν στόχο το ελληνικό σατυροβαρκάρικο καλοκαίρι και επιχειρούν να το αποτρέψουν;
Ηδη στη Κέρκυρα έξαλλοι οι τουρίστες ζητούν πίσω τα χρήματά τους από τους ξενοδόχους λόγω του καιρού που δεν τους επιτρέπει στο καλοκαίρι να κάνει την εμφάνισή του!
Βρε τι βρήκα..
Δεν συμφωνούν όμως όλοι για τις καλές προθέσεις του Haarp. Αντίθετα η διαδεδομένη εντύπωση είναι ότι το σύστημα μπορεί να προκαλέσει αλλαγές του καιρού, ακόμη και σεισμούς και πολλά ακόμη στη κατεύθυνση μείωσης και ελέγχου του οξυδερκούς πληθυσμού-διά μέσω του ελέγχου του καιρού.
Τελικά οι Haarpistas έχουν βάλει σαν στόχο το ελληνικό σατυροβαρκάρικο καλοκαίρι και επιχειρούν να το αποτρέψουν;
Ηδη στη Κέρκυρα έξαλλοι οι τουρίστες ζητούν πίσω τα χρήματά τους από τους ξενοδόχους λόγω του καιρού που δεν τους επιτρέπει στο καλοκαίρι να κάνει την εμφάνισή του!
Βρε τι βρήκα..
ΕΡΤ3 ντοκιμαντερ για το H.A.Α.R.P. και τον έλεγχο του καιρού.. pic.twitter.com/5aWwyZ8G6M — Celesta MS (@Celesta91883911) June 15, 2023
Ως το κεντρικό όργανο το Subauroral Geophysical Observatory (SAGO) και ο πιο ισχυρός και ευέλικτος θερμαντήρας ιονόσφαιρας στον κόσμο, το HAARP είναι σε θέση να προωθήσει το περίβλημα της θεωρίας θέρμανσης πλάσματος ραδιοσυχνοτήτων. Το IRI μπορεί να ανιχνεύσει ενεργά την ιονόσφαιρα της υποαυστηριακής περιοχής D και E, ενώ πολλαπλά όργανα υποστήριξης χαρακτηρίζουν τις προκύπτουσες διεργασίες που συμβαίνουν τόσο στην ουδέτερη όσο και στην ιονισμένη ατμόσφαιρα. Χρησιμοποιώντας μια σταδιακή συστοιχία κεραιών, μπορούν να σχηματιστούν δέσμες σε πολλαπλές συχνότητες και να περάσουν γρήγορα στον ουρανό. Η εγκατάσταση έχει επαρκή ισχύ για να εξερευνήσει μη γραμμικά φαινόμενα στο πλάσμα – κάτι που καμία άλλη ενεργή εγκατάσταση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει.
Η εγκατάσταση HAARP κατασκευάστηκε από το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ (DoD) ξεκινώντας το 1990, με στόχο να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικές με το Υπουργείο Άμυνας. Όταν ολοκληρώθηκαν αυτές οι έρευνες, η διαχείριση της εγκατάστασης μεταβιβάστηκε στο UAF το 2015, με σκοπό να επιτραπεί στην ευρύτερη ερευνητική κοινότητα να επωφεληθεί από τις εξαιρετικές δυνατότητές της. Όπως συνέβη με άλλες εγκαταστάσεις Γεωδιαστημικής Κατηγορίας 1 και 2 (όπως τα Incoherent Scatter Radars), οι ισχυρές δυνατότητες του ιονόσφαιρου θερμαντήρα HAARP αναμένεται να τροφοδοτήσουν πρωτοποριακές νέες ανακαλύψεις για πιθανώς τις επόμενες δεκαετίες. Το PARS θα ενισχύσει την ερευνητική υποδομή των Ηνωμένων Πολιτειών υποστηρίζοντας το πρώτο κύμα αυτών των ερευνών εντός της ανοιχτής ερευνητικής κοινότητας NSF, δημιουργώντας μια κρίσιμη μάζα ερευνητών και ιδεών που θα δημιουργήσουν μελλοντικές εφαρμογές και νέες περιοχές εστίασης στην έρευνα.
Το θερινό σχολείο PARS 2023 χρηματοδοτείται από το NSF μέσω του Προγράμματος Γεωδιαστημικών Εγκαταστάσεων στο πλαίσιο της Διεύθυνσης Γεωεπιστημών και διοργανώνεται από το Γεωφυσικό Ινστιτούτο Fairbanks του Πανεπιστημίου της Αλάσκας. Για περισσότερες πληροφορίες τόσο για το SAGO όσο και για το HAARP, ανατρέξτε στη δημόσια ιστοσελίδα του HAARP στη διεύθυνση https://haarp.gi.alaska.edu/.
Ως το κεντρικό όργανο το Subauroral Geophysical Observatory (SAGO) και ο πιο ισχυρός και ευέλικτος θερμαντήρας ιονόσφαιρας στον κόσμο, το HAARP είναι σε θέση να προωθήσει το περίβλημα της θεωρίας θέρμανσης πλάσματος ραδιοσυχνοτήτων. Το IRI μπορεί να ανιχνεύσει ενεργά την ιονόσφαιρα της υποαυστηριακής περιοχής D και E, ενώ πολλαπλά όργανα υποστήριξης χαρακτηρίζουν τις προκύπτουσες διεργασίες που συμβαίνουν τόσο στην ουδέτερη όσο και στην ιονισμένη ατμόσφαιρα. Χρησιμοποιώντας μια σταδιακή συστοιχία κεραιών, μπορούν να σχηματιστούν δέσμες σε πολλαπλές συχνότητες και να περάσουν γρήγορα στον ουρανό. Η εγκατάσταση έχει επαρκή ισχύ για να εξερευνήσει μη γραμμικά φαινόμενα στο πλάσμα – κάτι που καμία άλλη ενεργή εγκατάσταση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει.
Η εγκατάσταση HAARP κατασκευάστηκε από το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ (DoD) ξεκινώντας το 1990, με στόχο να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικές με το Υπουργείο Άμυνας. Όταν ολοκληρώθηκαν αυτές οι έρευνες, η διαχείριση της εγκατάστασης μεταβιβάστηκε στο UAF το 2015, με σκοπό να επιτραπεί στην ευρύτερη ερευνητική κοινότητα να επωφεληθεί από τις εξαιρετικές δυνατότητές της. Όπως συνέβη με άλλες εγκαταστάσεις Γεωδιαστημικής Κατηγορίας 1 και 2 (όπως τα Incoherent Scatter Radars), οι ισχυρές δυνατότητες του ιονόσφαιρου θερμαντήρα HAARP αναμένεται να τροφοδοτήσουν πρωτοποριακές νέες ανακαλύψεις για πιθανώς τις επόμενες δεκαετίες. Το PARS θα ενισχύσει την ερευνητική υποδομή των Ηνωμένων Πολιτειών υποστηρίζοντας το πρώτο κύμα αυτών των ερευνών εντός της ανοιχτής ερευνητικής κοινότητας NSF, δημιουργώντας μια κρίσιμη μάζα ερευνητών και ιδεών που θα δημιουργήσουν μελλοντικές εφαρμογές και νέες περιοχές εστίασης στην έρευνα.
Το θερινό σχολείο PARS 2023 χρηματοδοτείται από το NSF μέσω του Προγράμματος Γεωδιαστημικών Εγκαταστάσεων στο πλαίσιο της Διεύθυνσης Γεωεπιστημών και διοργανώνεται από το Γεωφυσικό Ινστιτούτο Fairbanks του Πανεπιστημίου της Αλάσκας. Για περισσότερες πληροφορίες τόσο για το SAGO όσο και για το HAARP, ανατρέξτε στη δημόσια ιστοσελίδα του HAARP στη διεύθυνση https://haarp.gi.alaska.edu/.
https://kourdistoportocali.com/
0 Comments
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!