Σχόλιο: Όλοι οι δικαστές είναι αποκλειστικά ΕΒΡΑΙΟΙ Κομμουνιστές... Απαγορεύεται άλλης φυλής να γίνουν μέλη του ΔΠΔ, της Χάγης. Οι Γενοκτονίες κατά των Ελλήνων δεν εκδικάστηκαν ΠΟΤΕ. Διότι ΕΒΡΑΙΟΙ τις έβαλαν σε εφαρμογή και ΕΒΡΑΙΟΙ τις εκτέλεσαν!... Η Τουρκία δεν έχει καταδικαστεί για την Γενοκτονία (2) εκατομμυρίων ΕΛΛΗΝΩΝ και (2,5) εκατομμυρίων ΑΡΜΕΝΙΩΝ...


Ο Μπάιντεν διέταξε συνεργασία με το Δικαστήριο της Χάγης κατά του Κρεμλίνου, παρά την αντίθεση του Πενταγώνου

Η αμερικανική κυβέρνηση θα αρχίσει να δημοσιοποιεί στοιχεία για φερόμενα ρωσικά εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία

Ιούλιος 27, 2023. Ελλάδα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ,Τζο Μπάιντεν, διέταξε την κυβέρνηση των ΗΠΑ να διαθέσει στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) της Χάγης στοιχεία για φερόμενα ρωσικά εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία, δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος, σύμφωνα το ABC News.

Το Πεντάγωνο αντιτίθεται σε μια τέτοια κίνηση, με αξιωματούχους του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ να λένε σε ιδιωτικές συνομιλίες ότι οποιαδήποτε ανοιχτή συνεργασία με το δικαστήριο θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για πολιτικοποιημένες διώξεις στρατιωτικού προσωπικού των ΗΠΑ που υπηρετεί στο εξωτερικό.

ABCNews

Τον Μάρτιο, το ΔΠΔ, που είναι ένα μόνιμο στρατιωτικό δικαστήριο, εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν για φερόμενη απέλαση παιδιών από την Ουκρανία, κάτι που θα ήταν έγκλημα πολέμου.

Την είδηση ​​ανέφερε για πρώτη φορά η εφημερίδα New York Times, σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει αρχίσει να στέλνει ανακοινώσεις για το θέμα στους βουλευτές των ΗΠΑ.

Εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για οποιαδήποτε συνεργασία με το δικαστήριο της Χάγης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ΗΠΑ έχουν ήδη στείλει ομάδες διεθνών ερευνητών και εισαγγελέων για να βοηθήσουν την Ουκρανική Γενική Εισαγγελία να προετοιμάσει υποθέσεις εγκλημάτων πολέμου.

Σύμφωνα με τις ουκρανικές και δυτικές αρχές, υπάρχουν στοιχεία για δολοφονίες και εκτελέσεις, βομβαρδισμούς πολιτικών υποδομών, αναγκαστικές απελάσεις, απαγωγές παιδιών, βασανιστήρια, σεξουαλική κακοποίηση και παράνομη κράτηση.

Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί κατηγορούν το Πεντάγωνο ότι εάν σταματήσουν την ανταλλαγή στρατιωτικών πληροφοριών των ΗΠΑ με το ΔΠΔ, το υπουργείο εμποδίζει τη δίωξη της Ρωσίας για εγκλήματα πολέμου.

Η Μόσχα δεν είναι μέλος του ΔΠΔ και απορρίπτει τη δικαιοδοσία του. Αρνείται ότι έχει διαπράξει ωμότητες στην Ουκρανία.

Οι ΗΠΑ επίσης δεν είναι μέλος του δικαστηρίου.

***

The Hellenic Information Team

***

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ, αγγλικά: International Criminal Court, γαλλικά: Cour pénale internationale, ακρωνύμιο: ICC ή ICCt) είναι μόνιμο δικαστικό όργανο αρμόδιο για την ποινική δίωξη προσώπων για το έγκλημα της γενοκτονίας, τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, τα εγκλήματα πολέμου και το έγκλημα της επίθεσης. Διαφέρει από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, ένα όργανο των Ηνωμένων Εθνών που εκδικάζει διαφορές μεταξύ των κρατών.

Το δικαστήριο άρχισε να λειτουργεί την 1 Ιουλίου 2002 – ημερομηνία κατά την οποία η ιδρυτική του συνθήκη, το Καταστατικό της Ρώμης για το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, τέθηκε σε ισχύ[1] – και μπορεί να διώξει ποινικά εγκλήματα τα οποία τελέστηκαν από αυτή την ημερομηνία και έπειτα.

Η έδρα του δικαστηρίου βρίσκεται στη Χάγη της Ολλανδίας, όμως οι συνεδριάσεις του μπορούν να λάβουν χώρα οπουδήποτε.

Έως τον Μάρτιο του 2022, 123 χώρες είναι μέλη του Δικαστηρίου και άλλα 42 κράτη έχουν υπογράψει αλλά δεν έχουν επικυρώσει το Καταστατικό της Ρώμης.[4] Η Κίνα και η Ινδία δεν έχουν υπογράψει το Καταστατικό ενώ η Ρωσία παρόλο που το υπέγραψε δεν το έχει επικυρώσει, ενώ πρόσφατα ανακοίνωσε ότι αποσύρει ακόμη και την υπογραφή της.[5][6] Μεταξύ των κρατών που έχουν υπογράψει το Καταστατικό της Ρώμης συνολικά 35 χώρες δεν το έχουν επικυρώσει, ενώ τρεις από αυτές, το Ισραήλ, το Σουδάν και οι Ηνωμένες Πολιτείες, κατόπιν απέσυραν την υπογραφή τους και δεν συμμετέχουν. Όσον αφορά στις Ηνωμένες Πολιτείες, η κυβέρνηση Κλίντον υπέγραψε το Καταστατικό της Ρώμης το 2000 αλλά η κυβέρνηση Μπους απέσυρε την υπογραφή[7] ούτως ώστε να μην μπορούν να διωχθούν ποινικά τα στρατεύματα τους.