ΜΙΑ ΕΒΡΑΪΚΗ ΜΚΟ ΤΩΝ ΗΠΑ διεκδικεί να ιδωτικοποιήση μια απέραντη θαλάσσια περιοχή !...


Σχόλιο: Όλες αυτές οι ΜΚΟ προστατεύουν το περιβάλλον; Άλλη μια μεγάλη απάτη!.... Πρώτα, δήθεν το προστατεύουν, μετά που έρχεται στην κατοχή τους ..αναλαμβάνουν την ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ του, αποκλειστικά και φέρονται σαν ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ της όποιας περιοχής του Πλανήτη!.... Αυτά για αυτούς που δεν συμμετέχουν στα ιδρύματα του ΣΟΡΟΣ!....

Και ποιά εταιρία αναλαμβάνει την προστασία;

Η εταιρία χρηματοδοτεί επίσης το Pew Research Center, η τρίτη μεγαλύτερη δεξαμενή σκέψης στην Ουάσιγκτον, DC, μετά το Brookings Institution και το Κέντρο για την Αμερικανική Πρόοδο.

Efforts are focused on reducing the scope and severity of three major global environmental problems:

Destruction of the world's oceans, with a particular emphasis on marine fisheries.

The loss of large wilderness ecosystems that contain a great part of the world's remaining biodiversity.

Changes to the Earth's physical and biological systems linked to the buildup of greenhouse gases that are altering the world's climate.

The Trusts also funds the Pew Research Center, the third-largest think tank in Washington, D.C., after the Brookings Institution and the Center for American Progress.

https://en.wikipedia.org/wiki/The_Pew_Charitable_Trusts

Η Ρωσία μπλοκάρει τη δημιουργία καταφυγίου στην Ανταρκτική

Με το αφοπλιστικό επιχείρημα ότι «δεν υπάρχει λόγος», η Ρωσία μπλόκαρε για πέμπτη συνεχή φορά την πρόταση για δημιουργία θαλάσσιου καταφυγίου στο ευαίσθητο οικοσύστημα της Ανταρκτικής.

Είναι πλέον η μόνη χώρα που αντιδρά, έπειτα από την απόφαση της Κίνας να στηρίξει την πρόταση.

Η νέα πρόταση, την οποία κατέθεσαν οι ΗΠΑ και η Νέα Ζηλανδία, προβλέπει την προστασία μιας περιοχής έκτασης 1,5 εκατομμυρίων τετραγωνικών χιλιομέτρων στη Θάλασσα του Ρος, το βαθύ κόλπο που βρίσκεται στην πλευρά της Ανταρκτικής που βλέπει στον Ειρηνικό.

Η πρόταση συζητήθηκε στη δεκαήμερη συνάντηση που πραγματοποίησε στην Αυστραλία η Επιτροπή για τη Διατήρηση των Ζωντανών Θαλάσσιων Πόρων της Ανταρκτικής (CCAMLR), ένας διεθνής φορέα με μέλη την Ευρωπαϊκή Ένωση και ακόμα 24 χώρες.

Όπως αναφέρει ο απεσταλμένος του Reuters, η Κίνα έχει εκφράσει την επιθυμία της για αύξηση της αλιείας κριλ, μικρών καρκινοειδών που αφθονούν στα παγωμένα νερά της Ανταρκτικής. Αποδέχτηκε τελικά την πρόταση των ΗΠΑ και της Νέας Ζηλανδίας, η οποία επιτρέπει την αλιεία κριλ εντός του καταφυγίου, αν και απαγορεύει την αλιεία άλλων ειδών.

Η Ρωσία, από την πλευρά της, επέμεινε ότι δεν υπάρχει λόγος να κλείσει για την αλιεία μια τόσο μεγάλη θαλάσσια έκταση.

«Η Θάλασσα του Ρος είναι ένα από τα τελευταία, άθικτα και πλήρως λειτουργικά θαλάσσια οικοσυστήματα στον πλανήτη. Είναι πραγματικά σημαντικό να το προστατεύσουμε για την εγγενή του αξία» σχολίασε η Άντρα Καβάναγκ, εκπρόσωπος στη συνάντηση και διευθύντρια της περιβαλλοντικής οργάνωσης Pew Charitable Trust.

http://dia-kosmos.blogspot.gr/