-Ο ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΔΕΘΗΚΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ - ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.

-Κοιτάξτε στα βόρεια προάστεια τις πολυτελείς βίλλες των συνδικαλιστών...

Ο Πάρκερ, είχε ήδη καταθέσει στη HANDEL-BANK στη Γενεύη και άλλα εκατομμύρια , για την ευόδωση του αγώνα κατά της "Ολιγαρχίας"

Ντάνος Κρυστάλλης :

Άνθρωπος της ΚΥΠ (δηλαδή των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών), ρεπόρτερ της (κρατικής) ΕΡΤ-2 στη δεκαετία του ’80 και ειδικός στο να διεισδύει σε διάφορες αριστερές οργανώσεις και να τις διαβρώνει.

Είχε εισχωρήσει ακόμα και στον ΕΛΑ (Επαναστατικός Λαϊκός Αγώνας) για να πραγματοποιήσει προβοκάτσιες και να παρασύρει την οργάνωση σε ενέργειες που θα εξυπηρετούσαν τα σχέδια της ΚΥΠ.

Εντάχθηκε στην ΚΝΕ και αργότερα έγινε γραμματέας της νεολαίας της ΕΔΑ. Στις 13-9-1985 οι διωκτικές αρχές ανακοινώνουν την εξάρθρωση μιας τρομοκρατικής ομάδας υπό τον Ντάνο Κρυστάλλη.

Η σύλληψη του Κρυστάλλη οφειλόταν σε λάθος των αστυνομικών, οι οποίοι δεν γνώριζαν ότι ήταν άνθρωπος της ΚΥΠ. Λίγες ώρες αργότερα αποδεικνύεται ότι ο 30χρονος ρεπόρτερ της ΕΡΤ-2 και πρώην γραμματέας της νεολαίας ΕΔΑ είναι απλώς ένας επαγγελματίας χαφιές.

«Η προσέγγισίς μου με τις Αρχές Ασφαλείας έγινε την περίοδο 1976-77 διά μέσου του οικογενειακού φίλου Αστυνόμου τότε υπηρετούντος στην Υπηρεσία Πληροφοριών της Γενικής Ασφάλειας Πειραιώς Αλεξάνδρου Σβούκα.» καταθέτει ο ίδιος ο Κρυστάλλης στον ανακριτή Ροίδη στις 24-9-1985.

Το αρχικό πάγωμα για τη σύλληψη του "συναγωνιστή" Ντάνου διαδέχεται ένας οχετός ανατριχιαστικών πληροφοριών σύμφωνα με τις οποίες ο χαφιές έχει διατρέξει όλους τους χώρους της δημοσιογραφίας και του αριστερισμού στο πλαίσιο της συνεργασίας του με δεκάδες στελέχη της Αστυνομίας και της ΚΥΠ.

Η απαρίθμηση των "επικίνδυνων αποστολών" του ξεπερνούν και την πιο διεστραμμένη φαντασία: Από τις έρευνες για τη σεξουαλική ζωή στελεχών του ΠΑΣΟΚ, τις πολιτικές απόψεις και τις κοινωνικές συναναστροφές πλήθους ανεντάχτων αριστερών, έως την κατασκευή "τρομοκρατικών ομάδων" με σκοπό την προβοκάτσια προς όλες τις κατευθύνσεις.

Οι διαβεβαιώσεις του τότε κυβερνητικού εκπροσώπου Κ. Λαλιώτη, ότι οι μυστικές υπηρεσίες "δεν παρακολουθούν τα κόμματα, τους πολίτες ή τους δημοσιογράφους", ήταν επόμενο να προκαλούν γέλια.

Ο ίδιος ο διευθυντής του Τμήματος Ασφαλείας της ΚΥΠ, αντισυνταγματάρχης Ι. Αλεξάκης παραδέχτηκε ότι η προσφορά του Κρυστάλλη στους ταχυδακτυλουργικούς σχεδιασμούς του ήταν σημαντική.